Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Select a Page:
More Info
Read More
Dabba King Dabba King Dabba King Dabba King Dabba King Dabba King

Dabba King

“Ons vuur proef je in alles”

Maak kennis met de authentieke Zuid-Indische keuken

Antwerpen is een gastronomische keuken rijker; die van Chettinad in Zuid-India, regio Tamil Nadu. Hiermee keert Sen Kulanthaiveku terug naar zijn jeugd. Vanachter het open vuur in Fiskeskur steekt Sen, samen met Nikolaj Kovdal en team, in deze uitzonderlijke coronatijden nog een extra tandje bij. Jawel, Sen meent het: “In Parijs en Londen is Chettinad heel populair. Het is mijn missie om ook Vlaanderen hiervan te laten proeven.”

“One is lucky to eat like a Chettiar”

De keuken van Chettinad is gekend voor de complexiteit in smaken op basis van kruiden zoals steranijs, rode pepers, venkelzaad, kaneel, komijn, fenegriek… aangevuld met kokos, gember, tomaten, knoflook en zongedroogde groenten. Chettinad zit vol aroma’s en smaken. Niet te pikant en niet te vettig. Met een grote voorliefde voor vegetarische gerechten, maar ook vlees en vis komen aan bod. En alles wordt net als in Zuid-India bereid op een open vuur, de houtoven of vanop een kleipot op houtvuur. Geen compromissen om het een Westerse vertaling te geven, bij Dabba King maken we alles zelf en gaan we voor dat authentieke karakter. Die typische smaken zullen velen bevallen, daar zijn we zeker van.

Bestel via Uber Eats en Deliveroo.

Ruik, proef en ontdek meer op Dabbaking.be.