Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Select a Page:
More Info
Read More
Fiskeskur Fiskeskur Fiskeskur

Fiskeskur

FISKESKUR OPENT 21 MAART

Het is eindelijk zover! Op 21 maart openen we ons nieuwe restaurantconcept in Antwerpen. Te vinden op de Kattendijkdok-Oostkaai, zal Fiskeskur het oude douanegebouw transformeren tot het eerste visrestaurant op ’t Eilandje. De naam Fiskeskur is Deens voor vissershutje, en refereert naar inspiratie achter het concept.

’t Eilandje staat al jaren bekend om diens maritieme identiteit, van het Museum aan de Stroom tot het Red Star Line museum. Een visrestaurant in de dokken en oude haven van Antwerpen bleef echter uit. Met de opening op 21 maart komt hier echter verandering in, en wordt het grote broertje van de Fiskebar een feit. Gasten kunnen op deze donderdagavond voor het eerst genieten van hapjes die op de kaart zullen verschijnen, livemuziek en oesterstekers maar ook een zelfgebrouwen kombucha uitproberen en zelfs een cocktail halen van de bakfietsbar.

Het kroonjuweel van het concept is echter de open keuken. Kookconcepten als een open vuur en een rocket stove, die zowel als broodoven als verwarming voor de zitplaatsen zal dienen, laten zich inspireren door de historie van koken om zo de keuken van de toekomst te introduceren. Ook dit concept zal in de dagen na de opening langzaam ontwikkeld worden tot een specialiteit. De eerste weken zal daarom ook de gewone service voornamelijk op het menu beschikbaar zijn. Een introductie tot het concept zal wel gedemonstreerd worden op de 21e.

Verantwoordelijke viskeuken

Het menu van Fiskeskur zal iedere dag tot week zich laten inspireren door de dagvangst en lokale oogst van biologische vis- en groenteboeren. Kovdal noemt dit een ‘verantwoordelijke keuken’, die zoveel mogelijk gebruik maakt van wat er op dit moment beschikbaar is. Terwijl bij opening de menukaart zal beginnen met een gecureerde selectie aan maaltijden, zal dit menu in de maanden die de lancering volgen uitgebreid worden met experimenten in fermentatie en pekel-technieken om zo weinig mogelijk restafval te creëren.  

Eerste visrestaurant in historisch Douanegebouw

Met een verwarmde tent als extensie van het douanegebouw zetten we een authentieke en ongedwongen ervaring neer voor een toegankelijke prijs. Kijk dus vooral niet raar op als de mosselboot opeens aanmeert om zijn waren te leveren terwijl je aan tafel zit.  Fiskeskur zal vooral niet te veel spelregels hebben. Net zoals de locatie houden we alles graag ruw en rock & roll. Er zal plaats zijn voor 200 mensen, dus het idee is dat je niet kunt reserveren, maar prima op een zaterdagmiddag kan aanschuiven voor een kleine hap of een uitgebreid avondmaal.

Fiskeskur opent 21 maart op de Kattendijkdok-Oostkaai 20b te Antwerpen. Na de feestelijke opening, die van 17u tot 23u plaatsvindt, zal het restaurant 7 dagen per week open zijn van 12u tot 23u. Reserveren is niet mogelijk. Spring gewoon binnen!

Fiskeskur
Kattendijkdok-Oostkaai 20b
2000 Antwerpen
mail: info@fiskeskur.be
web: www.fiskeskur.be